reacties – Reaktionen – reactions

* .. an invaluable guide to the playing of the traverso.

* I like the general tone of the instructions and the extensive examples pickes are very nice to play and give a good overview of the flute music of the baroque period.

* Ich freue mich, dass es endlich mal ein solches Werk gibt!

*Super, dass es die Schule nun auch in Englischer Sprache gibt!

*Yes, the book is here! I have just played same pieces, and I´m really glad to have it.

*Ik heb het boek ontvangen. Ik ben er heel blij mee. Inégal spelen heb ik nog nooit zo helder uitgelegd gehad (en ik speel al heel wat jaren blokfluit…). Dankjewel.

*Right now your method is well played in Firenze, Venezia and soon Ferrara (by Italian and Japanese students).

*Certainly a very needed material to all traverso students!

*Ich habe das Buch gleich schon weiterempfohlen. Es ist wirklich toll, dass es endlich so eine gute Schule für Traverso gibt.

*Al enige tijd was ik op zoek naar een goed leerboek voor de traverso, want het is heel moeilijk om er in de buurt een docent voor te vinden. Met dit boek ben ik sprongen vooruit gegaan. Het sterke ervan is de schier oneindige hoeveelheid oefenstof, maar vooral de cursorische opbouw ervan. Goede leerboeken onderscheiden zich door in kleine stappen opgedeelde leerstof, waarbij toch steeds uitdaging een belangrijke rol blijft spelen. Dat vind ik zeker in alle oefeningen terug. Er worden vooral mooie melodieen als oefening aangeboden en de gebruiker wordt ook in staat geacht om zich de Franse articulatie eigen te maken. Natuurlijk kan geen boek op tegen een goede docent, maar de combinatie van dit boek en goede docent lijkt me ideaal.

*Naar mijn bescheiden mening is het heel prettig voor bijvoorbeeld een belangstellende Böhmfluitist om aan de hand van dit boek al spelend en vooral ook lezend kennis te maken met de traverso en met speelmanieren uit de barok. De opbouw is heel logisch en het geheel ziet er mooi verzorgd uit.(…) Volgens mij voorziet deze traversomethode in een behoefte en verdient auteur Doretthe Janssens respect, waardering en complimenten.

*Wat je in je boek goed naar voren brengt, is de vrijheid tussen bepaalde grenzen.

*Ik ben heel blij met je methode en ik was al begonnen om er uit te studeren. Leuk om al spelende steeds iets bij te leren. Precies wat ik hoopte.

*Het ziet er prachtig verzorgd en heel mooi geredigeerd uit. De hoeveelheid en de veelsoortigheid van het materiaal is uitbundig en is een plezier om te studeren.

*Ich suchte ein Lehrbuch fur Traversflote und habe mit diesem Werk einen Volltreffer gelandet. Ich wurde das Buch aber nur denjenigen empfehlen, die schon eine musikalische Vorbildung haben. Das schreibt Frau Janssens auch definitiv in ihr Buch. Griffe, Trillergriffe, Artikulation – alles wird sehr gut erklart und ist daher auch gut umzusetzen. Ich kann dieses Werk jedem warmstens empfehlen!

*Uitstekende inhoud. Precies wat ik al jaren zocht, namelijk een gedegen traverso cursus. Stap voor stap wordt je kennis niet alleen praktisch, maar zeker ook theoretisch uitgebreid.