LEZINGEN

Learn Music Business Woman Or Teacher With Chalk BackgroundVoert uw koor binnenkort Messiah van Georg Frideric Handel uit, of begint u weer met de
repetities voor de Mattheus Passion of de Hohe Messe van J.S. Bach? Dan is het misschien leuk om wat meer achtergrondinformatie te krijgen over de muziek waarmee u zich gaat bezighouden.

Ik geef lezingen over deze muziek, waarbij ik niet alleen inga op de achtergrond van de componist maar vooral de muziek zelf veel aandacht geef. Ik laat veel muziekvoorbeelden horen, zowel van het stuk dat we die avond bespreken als van muziek die daar wellicht invloed op heeft gehad.

Het is ook mogelijk om voor een kleine groep (2-4 mensen) een lezing aan te vragen.

Reacties op voorgaande lezingen:

“Graag wil ik je onze complimenten maken over je lezing van gisteravond; je enthousiasme was aanstekelijk.”

“Ik heb de Passie al vele keren eerder gehoord op diverse plaatsen, maar dit keer spant de kroon. Niet alleen de mooie kerk droeg bij aan het muzikale genoegen, maar ook jouw lezingen, waardoor ik weer veel bijgeleerd heb, hebben me nog bewuster doen luisteren.”

“We hebben beslist genoten van je Messiah-uitleg.”

“Muziek is een taal die ik niet zo goed spreek; ik vind het ongrijpbaar dat iemand ‘met opzet’ gebruik maakt van toonsoorten en muzikale constructies om een gevoel zo over te brengen. Maar je uitleg met bijbehorende muziekfragmenten maakt het tastbaarder.”

“Ik heb met veel plezier meegezongen in een “meezing-Messiah” – je avond heeft wel degelijk vruchten afgeworpen!”