Doretthe

 

cropped-IMGP1817.jpg

foto: Donald Bentvelsen

Mijn naam is Doretthe Janssens. Van 1983-1990 heb ik aan het Utrechts Conservatorium gestudeerd. Ik heb twee hoofdvakken gevolgd: dwarsfluit (diploma Docerend Musicus) en traverso (diploma Uitvoerend Musicus). Ook heb ik de aantekening Ensembleleiding behaald. Ik heb bovendien nog een aantal jaren muziekwetenschap gestudeerd in Utrecht.

Inmiddels heb ik, behalve jarenlange ervaring met, zeer veel plezier in het werken met muzikale amateurs. Ik geef les op zowel de moderne dwarsfluit als de traverso als de klassieke kleppenfluit. Ook kun je bij mij muziektheorielessen volgen.

In november 2011 is mijn Nieuwe Methode voor de Traverso verschenen. In 2012 volgden de vertalingen in het Duits en het Engels.

In 2015 is bij uitgeverij De Toorts het boekje “Fluiten met visjes voor dwarsfluit” verschenen, een methode om jonge kinderen (5-7 jaar) kennis te laten maken met de dwarsfluit en met het notenschrift. Dit boekje heb ik samen met Marjanka Sierevelt gemaakt; het oorspronkelijke “Fluiten met visjes” is door Marjanka voor de blokfluit gemaakt en nu kunnen ook dwarsfluitdocenten gebruik gaan maken van deze methode.

Sinds 2014 ben ik artistiek leider van Les Ages, een groep amateur-traversospelers van uiteenlopende niveau’s die zich een aantal zaterdagen per jaar in Bunnik voorbereidt op het jaarlijkse concert. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Het lesgeven wissel ik af met het geven van concerten. Eén van de orkesten waar ik regelmatig in speel, is het barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging (medewerking aan o.a. All of Bach).

Daarnaast schrijf ik programmatoelichtingen bij concerten en geef ik (huiskamer-)lezingen.